Midnattssol i Nord Norge

Blog ImageBlog Image

Efter en tidig start i Åmål den 1 juli anländer vi till Gardermoen och fortsätter med flyg till Evenes, Harstad/Narvik flygplats. Redan under flygturen då molnen skingrades anade vi den storslagna natur som skulle omge oss under hela veckan. Vi fick uppleva allt på ett ställe.

Vi mötte vänner från när och fjärran. Kyrkor, bedehus och pastorer som kämpade för människors räddning så att sången ”tänk när släkt och vänner alla mötas där” skall bli en verklighet. Fint var att vi kunde medverka i två Gudtjänster och träffa människor från olika delar av vår värld. ”Gul och vit och röd och svart gör det samma har Han sagt. Jesus älskar alla barnen på vår jord” fick vi lyssna till på ett flertal olika språk. T o m vår sång uppskattades. Fler höjdare på resan är t ex besöket på Vestpollen med utsikt över Sildpollens kyrka och infarten med bilfärjan till Lofoten. Händelser vi minns är också vandringen uppe på fjället med underbar utsikt – men också alla flugor. En liten mini dikt: ”Ikke en mygg, ikke en knott, bare fluger runt vår knopp”. Ja, det blev en vecka med sol dag som natt, en vecka fylld av fjordar och fjälltoppar. Gästfrihet och vänlighet mötte oss i mängd och glada skratt och skämt förgyllde våra 150 mil i en hyrd Renaultbuss.

Helheten med allt ovanstående gjorde veckan till en händelse som kommer att finnas kvar länge i minnet. Norgegruppen

Dikter och sånger:

1. Vi kom från Åmål till Norges land. Här har vi nu knutit vänskapsband. Med nya vänner från fjärran – när, ja många mänskor vi träffat här.

2. Vi varit i kyrkor och bönehus. Vi också lyssnat till fjällbäckssus. Och fjäll och fjordar i mängd vi sett. På dessa vyer man ej blir mätt.

3. Han, Ingnar guidat oss varje dag. Ho, Lisbet sett till vi haft det bra. Ja, fin gemenskap vi har känt här men nu vi packar och hem det bär. (mel. ”Gud i naturen”)

Hav och vindar, sol och snö. Fjäll och fjordar runt vår ö. Solen lyste stor och rund även när vi sov en stund. (Okänd)

En försmak av himmelrik – där ingen var den andre lik, samlade vi var friska, halta, lytta – de som från våld och krig fått flytta. Vi kom öst, väst norr och söder – och alla var vi systrar, bröder. En Gudstjänst ledd av Ingnar – där Herren oss välsignar. I natur som i skönhet saknar like – vi undrar om detta är Guds rike. ( Tisdagsgudstjänst av känd diktare)

Insändare: En fantastisk vecka som gett mig underbar natur, höga fjäll, vackra fjordar, många glada skratt och en fin gemenskap. Vi har varit ett fint gäng som har fått uppleva Gud i mitten av Hans stora verk i skapelse och människa. Vi har t o m träffat människor som uppskattat vår sång och det gläder oss.(En nöjd resenär)

Skriv kommentar tex något du saknar text eller bilder. MVH Tore

Blog Image