Söndagen den 19 augusti gästades Baptistförsamlingen av pastor Bo Sjöqvist och ett 30-tal barn och ungdomar från Vitryssland som är på rekreationsläger här i Västsverige. Barnen och ungdomarna sjöng vackra sånger på sitt modersmål. Med sig på resan hade de förutom busschaufför en kock, ungdomsledare och två ”Barmhärtighetssystrar”. Barmhärtighetssystrarna arbetar i den lokala församlingens regi och förmedlar hjälp till behövande familjer i sin hemstad, Orsha, 20 mil nordost om huvudstaden Minsk. Gudstjänsten besöktes av så många att dörrarna till cafévåningen fick öppnas. Medel till omkostnader för lägerverksamheten samlades in och vidareförmedlades, 3 340 kronor.

Åmåls Baptistförsamling fick också motta en gåva.

Blog Image

Mer information om Baptisternas arbete i Vitryssland.

http://baptist.crossnet.se/oskarshamn/Vitryssland.pdf

.