Söndagen den 24 augusti fick vi besök av pastor Bo Sjöqvist och stort antal barn och ungdomar från Vitryssland som fått sitt sommarlov förlagt här i Västsverige. Barnen och ungdomarna sjöng vackra sånger och körer på sitt modersmål och på engelska. De ackompanjerade sig själva på piano, gitarr och spelade på “tsimbali” (uttalades så), ett ryskt folkmusikinstrument. De var två olika ungdomsgrupper, ungdomsledare och en ”Barmhärtighetssyster”. De arbetar i den lokala församlingens regi och förmedlar hjälp till behövande familjer, oftast barn och handikappade i sin närmiljö. Gudstjänsten besöktes av mycket folk och dörrarna till cafévåningen fick öppnas. Medel till omkostnader för lägerverksamheten samlades in och vidareförmedlas, 2360 kronor, till “barmhärtighetssysterarbetet” insamlades 1701 krona.

“Tsimbali” är vi inte vana vid. Det påminner lite om ackordcittran, avsedd för ackompanjemang. På instrumentet som syns på bilden är tonerna åtskilda och melodin spelas som på t ex ett piano.Blog Image

Körenen skall sjungaBlog Image