Efter en innehållsrik vårtermin hade kvinnoföreningen sin våravslutning den 19 maj.
Färden gick till en riktigt dalsländsk våridyll i Ånimskog. Där besökte vi Årbols skolmuseum som förevisades den entusiastiske rektorn Tage Stare, för dagen klädd i mörk kostym, kravatt och med pekpinnen i högsta hugg.

Vi började med att sitta i det gamla klassrummet för att sjunga ”Den blomstertid nu kommer” och vi fick en riktig examenskänsla. Vi blev nog alla förvånade att vi redan är Muséeföremål.

Där hittade vi våra gamla läseböcker, räkneböcker, kristendomskunskap – och geografiboken. De fina hantverken som tillverkades på slöjden, skolradion och skolsparbössan. Efter en minnesvärd rundvandring med rektorn som berättade om allt, samlades vi till sist för att dricka kaffe och äta jordgubbstårta i skolbänkarna.