Vi måste spara … jag förstår det ännu mer nu efter att ha varit i missionskyrkan i Åmål och lyssnat till en föreläsning I GLOBALA VECKANS TECKEN.

Världens befolkning har mer än fördubblats under min livstid. Vatten, mat och energi är bristvaror nu. Det tycks för oss som det finns i överflöd men skulle det bli en stor missväxt så är det kört. Nästan sju miljarder kan inte flytta. När det var missväxt i Sverige på 1800 – talet kunde en del dra till Amerika men det funkar inte nu när allt är globalt. Priserna på vatten, mat och energi kommer att gå rätt upp överallt.

Vi måste spara, alla kan inte ta för sig extra av allt. Jag är med på att spara men hur skall alla andra fatta … det är bra med lågenergibilar och lågenergiglödlampor men det hjälper ju inte om alla kör mer och hänger upp fler och fler lampor.

Inte behöver jag ha så stort hus …

Det måste ju gå att bo lite enklare …

Schyst sovrum … även om platt-TV inte går att hänga upp så borde väl hur som helst energiförbrukningen gå ner

Ursäkta min ironi man jag tror det är ett alvarligt läge som alla delar