Vad gör en Kvinnoförening i Åmål?

Kvinnoföreningen i Åmål har funnits sedan1883 och har sedan dess haft ett varierande antal medlemmar. Engagemanget för den svage och utsatte har varit en ledstjärna under alla år.

Föreningen samlas varannan tisdagskväll från sju till nio under ett varierande program. Sedan ett par år tillbaka har vi stickat små fyrkanter som vi sedan fogat samman till barnfiltar Förutom ett kort bibelstudium har det handarbetats, rivits förbandslinne, stickats och spelats ukulele. Det har pratats mycket under våra fikapauser och när vi haft ”Bjud en vän kväll” har cafévåningen varit fylld.

I april 2010 åkte en av medlemmarna på en resa till Rumänska barnhem och hade då med sig ett trettiotal filtar som lämnades som gåva till hemmen. I september 2010 åkte Bo Sjökvist med en hjälpsändning till Vitryssland, då skickade vi flera banankartonger med filtar, tröjor och sockor i de mest underbara garner och färger.

Två gånger per år har vi torgkaffe med försäljning och lotterier där behållningen delas upp mellan olika missionsändamål så som fadderbarn i Thailand, hälso- och sjukvård i Kongo, rekreation för Tjernobylbarn mm.

Men det som kommit att ge oss flest skratt och bäst sammanhållning var ju när vi började spela ukulele. Vi skaffade varsin ukulele och lärde oss tre ackord till att börja med och vi kunde helt plötsligt bli en tantorkester.

Nu får vi uppdrag att spela på gudstjänster såväl som på bygdegårdar runt om i trakten där vi kan berätta om vår verksamhet och om vår tro.

Nu förväntar vi oss bara att få höra något från ”Herrträffen” snart, herrarna samlas varannan tisdagsförmiddag.